Soms zijn dingen makkelijker dan je denkt. Dat geldt ook voor het maken van risotto. Ik was gewoon bang voor risotto. Maar die risotto angst heb ik overwonnen en nu maak ik het in een handomdraai.

Voor vandaag staat er bietenrisotto op het menu met kalkoenspekreepjes en geitenkaas. Echt een smakelijke combi: het zoete aardse van de bietjes met het zoute van de spekjes en het zijdezachte van de geitenkaas. Heerlijk!

Ingrediƫnten per persoon (flinke eter):

  • 200 gram bietjes
  • 150 gram kalkoenspekreepjes
  • 90 gram risotto rijst
  • 300 ml bouillon van een tablet
  • Flinke scheut witte wijn
  • Geitenkaas naar smaak

Bereid de risotto rijst zoals het op de verpakking staat vermeld. Meestal is dat even de rijst bakken met een scheutje olijfolie, dan blussen met een flinke scheut witte wijn en dan de bouillon erbij. Vergeet niet te blijven roeren en voeg steeds beetje bij beetje de bouillon toe.

In de tussentijd de spekjes uitbakken en de bietjes koken. Zodra de risotto rijst klaar is, voeg je er wat geitenkaas bij om het lekker romig te maken. Dan de bietjes en de spekjes erdoor roeren, even doorwarmen en klaar is de bietenrisotto.

Serveer het met nog wat extra geitenkaas erop en smullen maar! Mijn buikje is rond. Eet smakelijk.