Lief voor je huid

Ik heb nooit een moeilijke huid gehad. Kon er gerust van alles opsmeren. Tot afgelopen winter, toen mijn huid werd geveld door een huidontsteking!

Alle goede bedoelingen ten spijt, schreef de huisarts mij een hormoonzalf voor. Dit leek in eerste instantie te helpen maar ik kon het gebruik van die zalf niet afbouwen en de huiduitslag werd alleen maar erger. In februari belandde ik bij de dermatoloog. Acuut stoppen met die hormoonzalf en aan de antibiotica, want mijn huid was ontstoken!

Mijn huid is vervolgens in detox gegaan vanaf half februari tot begin april. Geen make up, geen mooie crèmes, alleen een voorgeschreven antibacteriële zalf en een koelzalf. Die laatste twee moesten mijn huid herstellen.

No make up day werd dagelijkse werkelijkheid. Ja, ook naar het werk, feestjes en andere sociale activiteiten.

Deze skin detox heeft echt gewerkt. Mijn huid is hersteld en langzaam maar zeker kan ik weer make up en fijne crèmes gebruiken. Ik kijk daarbij kritisch naar alle ingrediëntenlijstjes om te voorkomen dat mijn huid opnieuw geïrriteerd raakt. Aan mijn huidontsteking heb ik een droge en gevoelige huid overgehouden. Ook heb ik geleerd dat je al die make up niet nodig hebt om te stralen.

Mijn ultieme tips: wees lief voor je huid! Smeer er niet zomaar iets op. Kijk goed naar de ingrediëntenlijst en vermijd irriterende stoffen zoals alcohol en parfum. Het Huidboek van dr. Jetske Ultee heeft mij ontzettend veel geleerd. Binnenkort meer over dat boek hier op http://www.liefdevoorjou.nl.